Ce și cum alegem? – un grup de dezvoltare personală despre procesul luării deciziilor

De data aceasta, întrerup puțin seria articolelor și anunț începerea unui grup de dezvoltare personală, despre felul în care luăm hotărâri în viață. Îl voi ține împreună cu colega mea Irina Mihăilă, și ea psihoterapeut centrat pe persoană, începând cu 15 iulie 2015.

Trebuie să recunosc, subiectul este unul cu care rezonez puternic. Nu numai pentru că sunt într-o perioadă în care fac alegeri cu gândul la viitorul meu pe termen lung, dar și pentru că sunt conștientă de faptul că deciziile pe care le iau îmi afectează prezentul, moment cu moment.

Uneori nu știu ce să aleg. Alteori nu vreau să aleg. Mai sunt și clipe în care am impresia că mă hotărăsc foarte, foarte ușor. Fie că mă găsesc într-un timp de răscruce, fie că este vorba despre niște hotărâri perfect banale, de zi cu zi, felul în care ajung la o hotărâre, procesul meu de decizie este ceva care mă interesează foarte mult. Pentru că, în definitiv, alegerile pe care le fac mă definesc și îmi dau concretețe. Și atunci, ce criterii folosesc când aleg? După ce mă orientez? Care sunt valorile pe care le pun, implicit sau explicit, în discuție? Ce informații iau în calcul? Unde și cine vreau să ajung?

Întrebându-mă, nu numai că îmi devine mai clar ce reprezintă fiecare variantă atunci când fac o alegere, dar reușesc să îmi dau seama mai bine și pe ce cale vreau să o apuc, care este cea care mi se potrivește cel mai bine și pe care o consider cea mai benefică pentru mine. Aflu, deci, ceva despre mine, și în același timp îmi este mai ușor să hotărăsc.

Și din câte am observat, atunci când sunt într-un grup în care sunt primită și înțeleasă tot procesul acesta devine mai ușor, mai plăcut și mai fructuos, și în plus pot învăța foarte multe și din experiențele celorlalți.

Știu că nu sunt nici pe departe singura preocupată de ce și cum alegem, sau care mai întâmpină dificultăți în procesul de luare a deciziilor. Așa că începerea unui grup de dezvoltare personală pe această temă mi se pare a fi un lucru bun, din orice perspectivă aș privi.

Așadar, împreună cu Irina am hotărât ca întâlnirile de grup să aibă loc o dată la două săptămâni, spre seară, și să dureze cam două ore și jumătate, cu pauze (ca să avem timp și de lucru și de dezmorțire). Ne-am gândit că opt întâlniri ar fi un număr bun și că vara este un moment prielnic pentru a începe (când suntem ceva mai relaxați, teoretic).

Așa că pentru întrebări și înscrieri scrieți-mi pe adresa contact@ozananitulescu.ro sau sunați-mă pe mine la 0727 909 386, sau pe Irina la 0724 377 061. M-aș bucura să veniți! 🙂

 

2 thoughts on “Ce și cum alegem? – un grup de dezvoltare personală despre procesul luării deciziilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *